Mantelit ovat erittäin käytetty ainesosa eri perinteisissä keittiöissä Välimeren alueella, erityisesti Sisilian, Sardinian ja Apulian keittiöissä, sekä makeissa että suolaisissa ruoissa. Ne kerätään käsin ja joustavilla kepeillä (3-5 metriä pitkillä kepeillä) elokuun ja syyskuun aikana, ja niitä käytetään sekä ruoanlaitossa (pesto alla trapanese) että leivonnassa (konfetit, keksit, leivonnaiset, marsipaani).
Rikkaat ravinteista ja kuidusta, ne auttavat hillitsemään ruokahalua ilman painonnousua ja torjuvat hyperglykemiaa sekä sydän- ja verisuonisairauksien riskitekijöitä.
Tässä ovat viimeisimmät uutiset mantelien hyödyistä, jotka esiteltiin American Society of Nutritionin vuosikongressissa. Mikä on paras välipala nälän taltuttamiseen ilman, että se vaikuttaa ruokahaluun aterioilla? Viimeisimmät tieteelliset tutkimukset näyttävät jättävän vain vähän epäilyksiä: yksi parhaista vaihtoehdoista on valita kourallinen manteleita.
Mantelit, joita tuotetaan Puglian alueella. Lähes luomua luonnollisen viljelyn ja ilman kemiallisia tai keinotekoisia käsittelyjä. Made in Italy -tuote, herkullinen ja puhdas.
Pähkinätaikina on erittäin monipuolinen ruoka-aine keittiössä. Sitä käytetään pääasiassa makeissa valmisteluissa, ja sen käyttö on erityisen yleistä jäätelötuotteiden valmistuksessa, mutta se soveltuu myös hyvin kermojen valmistamiseen tai leivonnaisten täyttämiseen. Laajan käytön syynä makeissa valmisteluissa on sen ominainen aromi, joka pystyy entisestään korostamaan kermojen, jälkiruokien tai kakkujen ja profiterolien täytteiden makua.
Suosittelemme käyttämään pähkinätaikinaamme myös antamaan erityisen säväyksen kahville tai suklaalle!
Pähkinä on terveytemme paras liittolainen, sillä se on runsas "hyvien rasvojen" lähde, kuten omega-6 ja omega-3. Lisäksi se on tärkeä ravintoaineiden lähde, kuten kalsium, kupari, mangaani, rauta, E-vitamiini ja B-vitamiini. Joskus on hyvä herkutella ja nauttia tätä herkullista pähkinätaikinaa makeassa valmistuksessa, se voi vain parantaa mielialaasi!